Cagliari en El Kabir in eigen huis te sterk voor Novara

Cagliari heeft ook de tweede wedstrijd van het seizoen omgezet in een overwinning. De ploeg van trainer Massimo Ficcadenti won in eigen huis van nieuwkomer Novara (2-1).

Vorige week stuntte Cagliari door op bezoek bij AS Roma met 2-1 te winnen, mede door een treffer van invaller Moestafa El Kabir. De aanvaller die in het verleden bij NEC speelde begon wederom op de bank en zag Thiago Ribeiro in de 38ste minuut de score openen.

Lang bleef het 1-0 op Sardinië, maar vier minuten voor tijd stelde Daniele Conti (foto) de zege veilig. Net als tegen AS Roma wist de middenvelder het net te vinden. Twee minuten na de 2-0 redde Takayuki Morimoto de eer nog namens Novara, maar daar bleef het bij.

Cagliari, waar El Kabir de laatste vijf minuten mocht meespelen, heeft nu zes punten uit twee duels en mag zich zeker tot zondag koploper noemen. Novara blijft dertiende met één punt. Foto: VI Images