Cagliari blaast strijd om Europees voetbal nieuw leven in

Reacties

De strijd om Europees voetbal in de Serie A ligt weer helemaal open. Fiorentina heeft voor eigen publiek verrassend verloren van laagvlieger Cagliari, waar Gianluca Festa debuteerde als coach: 1-3.

Cagliari blaast strijd om Europees voetbal nieuw leven in

De nederlaag van Fiorentina is met gejuich ontvangen door Genoa, Torino en Internazionale. Die clubs hebben de zesde plaats nu weer binnen bereik. Fiorentina heeft namelijk slechts twee punten meer dan Genoa en Torino, terwijl Inter vier punten minder heeft. Als bekerfinalisten Juventus en Lazio zich via de competitie voor de Champions League plaatsen, waar het wel naar uitziet, geeft plek zes recht op deelname aan de Europa League.

Duje Cop (op de foto met Stefan Savic) maakte in Florence twee doelpunten namens Cagliari. Alberto Gilardino deed laat wat terug namens Fiorentina, maar het was niet genoeg om de derde competitienederlaag op rij te voorkomen. Diego Farias maakte namelijk ook nog de 1-3. La Viola's prestaties in de Serie A vertonen daarmee een groot contrast met de Europa League. In de halve finale van dat toernooi speelt het op 7 en 14 mei tegen bekerhouder Sevilla.

Ondanks de knappe zege lijkt Cagliari degradatie niet meer te kunnen ontlopen. De Sardiniërs staan achttiende, met zeven punten achterstand op de veilige zeventiende plaats.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.