Cabral wil Nederlandse enclave Kaapverdië vergroten

Reacties

Jerson Cabral wil uitkomen voor het nationale elftal van Kaapverdië. De 25-jarige buitenspeler van FC Twente heeft het papierwerk naar eigen zeggen bijna rond.

Cabral wil Nederlandse enclave Kaapverdië vergroten

'Ik ben ermee bezig om mijn papieren in orde te maken en een paspoort te krijgen', zegt Cabral in gesprek met De Telegraaf. 'Ik zit wat dat betreft inmiddels wel in de laatste fase, denk ik. Als alles geregeld is zal er wel weer contact komen. Dan is het aan hen om mij op te roepen, als ze mij goed genoeg vinden.'

Cabral was jaren geleden ooit in beeld bij de Kaapverdische nationale ploeg, maar tot een oproep kwam het nog nooit. Andere ex-Eredivisie-spelers als Jeffry Fortes (FC Dordrecht), Garry Mendes Rodrigues (ex-ADO Den Haag, nu PAOK Saloniki), Guy Ramos (FC Wil, ex-Roda JC en -RKC Waalwijk) en Toni Varela (ex-Excelsior en –RKC Waalwijk) komen wel uit voor het Afrikaanse land.

Mocht ook de bij Twente weer opgeleefde Cabral worden uitgenodigd, dan kan de bij Feyenoord opgeleide vleugelspits (wiens vader van Kaapverdische afkomst is) het land richting het toernooi om de Afrika Cup van 2017 helpen. De kwalificatie voor dat toernooi hervat in maart. Tijdens de laatste editie in 2015 strandde Kaapverdië in de groepsfase.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.