Cabaye schiet Crystal Palace naar zesde plaats

Crystal Palace heeft op bezoek bij het Watford van de invallers Nathan Aké en Steven Berghuis zijn vierde overwinning van het seizoen geboekt in de Premier League (0-1). De ploeg van manager Alan Pardew staat daardoor nu zesde.

Vooral na rust viel er genoeg te beleven op Vicarage Road, waar Jurado aan het begin van de tweede helft dicht bij de openingstreffer was. Maar de vrije trap van de Spanjaard van Watford belandde buiten bereik van Palace-keeper Wayne Hennessey tegen de lat. In de 53ste minuut greep de doelman van de bezoekers vervolgens uitstekend in bij een inzet van Almen Abdi.

Nadat Dwight Gayle namens Crystal Palace ook al het aluminium had geraakt, kwamen de gasten in de 69ste minuut op voorsprong. Een door Allan Nyom veroorzaakte strafschop werd door Yohan Cabaye benut. Kort daarvoor was Berghuis binnen de lijnen gekomen namens de thuisclub, terwijl ook Aké speeltijd kreeg. Beiden konden niets meer veranderen aan de 0-1 stand.

Crystal Palace heeft nu twaalf punten uit zeven wedstrijden, waarmee het zesde staat in de Premier League. Watford blijft met negen punten steken op de dertiende plaats.