Caanen: 'We hadden een verlenging moeten halen'

Ondanks de goede weerstand die Topklasser De Treffers heeft geboden aan NEC (3-1) overheerst de teleurstelling bij trainer Ton Caanen. 'Er had meer ingezeten.'

'We waren heel dichtbij. Het plan dat we hebben voorbereid werkte', aldus Caanen in gesprek met FOX Sports. 'Voor de rust tegenhouden, want ik heb te veel amateurclubs gezien die te enthousiast begonnen en uiteindelijk tegen een grote nederlaag aanliepen.'

'NEC kwam op voorsprong door een penalty, dat kan gebeuren. Maar wij krijgen altijd kansen en in de tweede helft gingen we ook beter voetballen. Na de 1-1 en de rode kaart voor NEC is de uitschakeling gewoon teleurstellend', stelt de coach. 'Dit is doodzonde. Gezien de situatie hadden we een verlenging moeten halen, dan had ik het nog willen zien. We hadden vandaag kunnen winnen.'

Namens NEC was aanvaller Sjoerd Ars van grote waarde met twee treffers, al was hij niet gelukkig met het wedstrijdverloop. 'We hadden veel balbezit, maar het lukte net niet in de eindfase. Gelukkig viel de 1-0 op een heerlijk moment en moet je na de rust uitlopen naar 3-0. Maar één moment en het staat gelijk. Gelukkig hebben we het daarna goed opgepakt', aldus Ars.