BVB met minimale ervaring terug in Champions League

Borussia Dortmund keert dinsdag na negen seizoenen afwezigheid terug in de Champions League met het thuisduel met Arsenal. Dat doet de regerend Duits kampioen in de wetenschap dat de Bundesliga-start allesbehalve vlekkeloos is verlopen.

BVB met minimale ervaring terug in Champions League

'Het team moet scherper en agressiever voor de dag komen', eist BVB-directeur Hans-Joachim Watzke na de onnodige 2-1 thuisnederlaag tegen Hertha BSC afgelopen zaterdag. Hierdoor is de hoofdmacht na vijf speelronden gedaald naar de tiende plaats.

Hoofdcoach Jürgen Klopp moest toezien hoe zijn team zonder de geschorste vedette van dit moment, Mario Götze, een weinig inspirerende indruk maakte. Daarnaast zijn Shinji Kagawa en nieuwkomer Ilkay Gündogan allesbehalve in vorm.

'Dat Kagawa nog niet glanzt is heel normaal', verwijst Klopp naar diens zware voetblessure het voorbije halfjaar. 'Het zou onmenselijk zijn direct hetzelfde niveau te verwachten dat hij bij ons een jaar geleden haalde. En wat de afwezigheid van Mario Götze tegen Hertha BSC betreft, die is nu eenmaal niet zo makkelijk vervangen. Al met al is de seizoensstart niet perfect, maar het is nog lang niet zo dat ik me zorgen ga maken.'

Voor het duel met Arsenal kan Klopp niet terugvallen op al te veel ervaring. Waar de 25 Gunners samen over 479 wedstrijden aan Champions League beschikken, hebben slechts zes spelers uit de huidige BVB-selectie al eens in (de voorronde van) het kampioenenbal gespeeld.

Speler Duels Goals
Sebastian Kehl 14 0
Patrick Owomoyela 11 0
Antônio da Silva 3 1
Roman Weidenfeller 2 0
Jakub Blaszczykowski 1 0
Mohamed Zidan 1 0
 
* Inclusief voorronden

Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's