BV Veendam verspeelt deelname play-offs na remise

In de strijd om deelname aan de play-offs is BV Veendam buiten de boot gevallen. De ploeg van trainer Joop Gall speelde gelijk tegen Go Ahead Eagles en zag concurrenten AGOVV en Helmond Sport winnen.

BV Veendam-Go Ahead Eagles 1-1De ploeg van trainer Joop Gall wist vooraf dat winst vrijwel noodzakelijk was om deelname aan de play-offs veilig te stellen. Concurrent FC Den Bosch, dat het laatste competitieduel al gespeeld had en dus niet meer in actie kwam, had een voorsprong van drie punten én drie doelpunten op de Noorderlingen. De winst kwam er niet voor Veendam. Lange tijd hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Kort voor rust kwamen de bezoekers op voorsprong door een doelpunt van Kari Arkivuo. Michael de Leeuw zorgde een kwartier voor tijd met zijn 25e seizoenstreffer voor de gelijkmaker, maar daar bleef het bij. Voor BV Veendam zit het seizoen erop.

De Graafschap-AGOVV Apeldoorn 3-5Voor AGOVV krijgt het seizoen nog een prettig staartje. De ploeg van trainer John van den Brom won in een tumultueus duel van kampioen De Graafschap en weet zichzelf verzekerd van deelname aan de play-offs. De Apeldoorners passeerden met de driepunter zelfs nog FC Den Bosch en schoven zodoende op naar plaats zes op de ranglijst. Na een kwartier spelen kwam de thuisploeg op voorsprong na een doelpunt van Jordy Buijs. Maar de kansen keerden toen vlak voor rust Superboer Cerezo Fung a Wing met een rode kaart naar de kant werd gestuurd. De toegekende strafschop werd door Nacer Chadli verzilverd. Na rust nam de thuisploeg na een doelpunt van El Hassnaoui brutaal de voorsprong, maar Arnoud van Toor, Nacer Chadli en Jaime Bruinier stelden orde op zaken. Namens de kampioen had Geoffry Hairemans het laatste woord, maar de winst van de bezoekers kwam niet meer in gevaar.

Helmond Sport-FC Emmen 2-0Door een prima overwinning heeft de ploeg van trainer Jurgen Streppel zich weten te plaatsen voor deelname aan de play-offs. Toch was het lange tijd billenknijpen voor de oefenmeester. De winst op FC Emmen kwam pas een kwartier voor tijd tot stand. Johan Voskamp brak de ban en kort voor het einde bepaalde Marc Höcher de eindstand op 2-0. Met de driepunter passeerden de Brabanders BV Veendam op de ranglijst, dat hierdoor jammerlijk achter het net vist.