Büttner verruilt Old Trafford voor topcontract in Moskou

Reacties

Alexander Büttner speelt komend seizoen voor Dinamo Moskou. De 25-jarige linksback verlaat zodoende Manchester United en tekent in Rusland een miljoenencontract voor drie seizoenen, zo meldt De Telegraaf.

Büttner verruilt Old Trafford voor topcontract in Moskou

Doetinchemmer Büttner wordt in Moskou ploeggenoot van onder meer voormalig FC Twente-spelers Douglas en Luke Wilkshire en ex-PSV'er Balázs Dzsudzsák. Ook bekende namen als de Russische WK-ganger Yuri Zhirkov, verdediger Christopher Samba en spits Kevin Kuranyi spelen in Moskou.

Büttner zag bij Manchester United, waar na de zomer bondscoach Louis van Gaal aan de slag gaat, geen toekomst meer. Hoewel er lange tijd geen échte linksback leek te zijn bij Oranje, kreeg Büttner nooit een kans van Van Gaal. Op Old Trafford had hij afgelopen seizoen op zijn positie vooral concurrentie van de Franse routinier Patrice Evra.

Met de overgang naar Dinamo, dat afgelopen seizoen vierde werd in de Premjer Liga en komend seizoen dus uitkomt in de Europa League, komt er voor Büttner een einde aan twee jaar Manchester. In augustus 2012 pikte United de linksback verrassend op bij Vitesse. In Engeland werd Büttner in zijn eerste seizoen direct landskampioen, maar een vaste waarde werd hij nooit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.