Büttner trefzeker namens Dinamo, nipte zege Spurs

Invaller Alexander Büttner heeft zijn huidige werkgever Dinamo Moskou een goede dienst bewezen in de voorronde van de Europa League. Ook elders in Europa kwamen enkele landgenoten en oude bekenden in actie.

Dinamo Moskou - Omonia Nicosia 2-2
Alexander Büttner was donderdagavond voor Dinamo Moskou in eigen huis tegen Omonia Nicosia goud waard in de eerste wedstrijd van de voorronde Europa League. Als invaller legde de voormalige speler van Vitesse en Manchester United de 2-2 eindstand vast namens Dinamo. De linksachter begon op de reservebank, maar kwam na ruim een half uur in de ploeg voor Aleksey Lonov. Namens de bezoekers waren Ucha Lobzhanidze en Gaoussou Fofana de doelpuntenmakers. Christopher Samba maakte de eerste treffer voor Dinamo.

Astana - Villarreal 0-3
Scheidsrechter Bas Nijhuis deelde in Kazachstan vijf gele kaarten en één rode kaart uit tijdens het duel tussen Astana en het Spaanse Villarreal. Astana-verdediger Marin Anicic kreeg voor de rust een gele kaart voor het neerhalen van Cani, terwijl hij na een uur opnieuw in de fout ging en mocht inrukken. Namens Villarreal waren Cani, Giovani Dos Santos en Mario de doelpuntenmakers.

AEL Limassol - Tottenham Hotspur 1-2
Zonder doelman Michel Vorm in de wedstrijdselectie heeft Tottenham Hotspur, met de oude bekende Jan Vertonghen in de basis en Moussa Dembélé en Nacer Chadli als invaller, een zwaarbevochten zege geboekt op Cyprus. Namens Limassol opende Adrian Sardinero na veertien minuten brutaal de score. In de tweede helft hielden de Cyprioten uiteindelijk geen stand. Namens The Spurs bepaalden Roberto Soldado en Harry Kane de einstand op 1-2.