Büttner stelt kampioensfeestje Jong AZ nog even uit

Reacties

Jong AZ heeft zich maandag nog niet tot kampioen van de Tweede Divisie gekroond. Jong Vitesse stelde het kampioensfeestje aan de hand van Alexander Büttner in ieder geval voor even uit: 2-2.

Büttner stelt kampioensfeestje Jong AZ nog even uit

De Alkmaarse beloften namen het onder toeziend oog van eerste elftal-trainer John van den Brom, technisch directeur Max Huiberts en algemeen directeur Robert Eenhoorn op tegen Jong Vitesse. Eerder dit seizoen eindigde de ontmoeting tussen de twee beloftenteams in een 5-0 overwinning voor Jong AZ.

Maandag had Jong AZ, dat een aantal jeugdinternationals miste, het op Sportcentrum Papendal een stuk lastiger. De 24-jarige Fernando Lewis zette de bezoekers nog wel op voorsprong. Lewis, die als centrumspits speelde, werd weggestuurd en omspeelde doelman Jeroen Houwen, om vervolgens de bal in het lege doel te tikken.

Na de pauze leken de bezoekers lange tijd op een overwinning af te stevenen, maar daar stak Büttner, die wedstrijdritme opdoet bij de beloften, een stokje voor. Eerst schoot hij uit een vrije trap fraai raak en in de slotseconden leverde hij een perfecte voorzet op de raak koppende Arshak Koryan. Tussendoor leken de Alkmaarders de titel tóch nog binnen te slepen toen Robin Schouten de bal in het dak van het doel ramde en voor de 1-2 tekende.

De AZ-beloften hadden aan een zege genoeg gehad voor het kampioenschap omdat achtervolgers De Treffers (2-2 tegen Katwijk) en VVSB (3-1 tegen UNA) afgelopen weekend punten verspeelden.

De ploeg van Martin Haar staat door de remise nu op 66 punten uit 28 wedstrijden. Jong AZ heeft zondag tegen VVSB nog maar één punt nodig om de titel alsnog te grijpen. Jong Vitesse stijgt door het gelijke spel naar plek vijftien, die aan het einde van het seizoen nacompetitie voor lijfsbehoud betekent, net als plaats zestien. De nummers zeventien en achttien degraderen rechtstreeks naar de Derde Divisie.

Büttner bracht AZ in 2009 ook in mineurstemming door met een goal de titel voor het eerste elftal uit te stellen. Daags na de 1-2 nederlaag werd AZ alsnog kampioen door puntenverlies van Ajax.
Büttner bracht AZ in 2009 ook in mineurstemming door met een goal de titel voor het eerste elftal uit te stellen. Daags na de 1-2 nederlaag werd AZ alsnog kampioen door puntenverlies van Ajax.

Jupiler League
Hoewel Jong AZ-trainer Haar niet beschikt over het hoogste trainersdiploma, mag hij met beloften de Jupiler League in omdat hij een jaar dispensatie krijgt. Vorig jaar liep Jong AZ promotie mis omdat het in de laatste speelronde verloor van Jong FC Utrecht, dat momenteel achttiende staat in de Jupiler League.

Als Jong AZ promoveert, doen er volgend seizoen vier beloftenploegen mee op het tweede niveau. De ploeg die als laatste eindigt in de Jupiler League degradeert.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.