Büttner: 'Gevoel zei dat ik voor Vitesse moest kiezen'

Reacties

Alexander Büttner keert na vierenhalf jaar terug in de Eredivisie. De 27-jarige linksback heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2019 met Vitesse, de club waarvoor hij tussen 2008 en 2012 ook al uitkwam.

Büttner: 'Gevoel zei dat ik voor Vitesse moest kiezen'

Vitesse pikt de zelfopgeleide verdediger transfervrij op, nadat hij zijn verbintenis bij Dinamo Moskou heeft laten ontbinden. Büttner kwam na zijn terugkeer van een verhuurperiode bij Anderlecht dit seizoen slechts vier keer in actie in de tweede divisie in Rusland en wilde daarom vertrekken. In zijn zoektocht naar meer speeltijd genoot de Eredivisie, en dan met name zijn oude club Vitesse, de voorkeur van de voormalig jeugdinternational.

Het resulteert in een terugkeer bij Vitesse, waar plek vrijkwam door de transfer van Kosuke Ota naar FC Tokyo. 'Ik heb een supergoed gevoel om terug te zijn op het oude nest en kan niet wachten om te beginnen. Het buitenlandse avontuur was prachtig en dat pakt niemand mij meer af. Mijn gevoel zei dat ik nu voor Vitesse moest kiezen. Het is een super mooie club en hier wil ik gaan vlammen. Ik hoop snel helemaal fit te worden en aan te sluiten bij de groep', zegt Büttner op de clubwebsite.

Büttner is de tweede speler van naam die dit seizoen weer neerstrijkt in Gelredome. Afgelopen zomer koos Ricky van Wolfswinkel er al voor zijn carrière nieuw leven in te blazen bij de club waar hij zijn profloopbaan begon. De 27-jarige spits keerde via FC Utrecht, Sporting Lissabon, Norwich City, Saint-Étienne en Real Betis terug in Arnhem. Büttner kwam na zijn vertrek bij Vitesse 28 keer in actie voor Manchester United voordat hij 2014 voor een transfer naar Rusland koos.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.