Büttner en Van Persie met Man Utd nipt langs Sunderland

De landstitel is voor Manchester United weer iets dichterbij gekomen na een nipte overwinning op bezoek bij Sunderland (0-1). Alexander Büttner en Robin van Persie speelden een prominente rol.

Manager Sir Alex Ferguson gunde Büttner voor de derde keer dit seizoen een basisplaats als vervanger voor Patrice Evra, die rust kreeg. De linksback, die afgelopen zomer overkwam van Vitesse, speelde sterk en had de bezoekers al na twaalf minuten op voorsprong kunnen zetten. Na een goede individuele actie kreeg Büttner de bal enigszins gelukkig mee, maar zijn schot miste kracht.

Een kwartier later was het wél raak voor Man Utd. Een schot van Van Persie verdween via Sunderland-verdediger Titus Bramble achter zijn eigen doelman Simon Mignolet (foto onder). De voorsprong was verdiend, aangezien de thuisclub er tot dan toe niet aan te pas kwam. Na rust veranderde het speelbeeld echter, aangezien Sunderland veel vaker aandrong. Man Utd moest steeds meer achteruit, maar grote kansen voor The Black Cats leverde het niet op. Aan de andere kant kregen de bezoekers kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen na goede acties van Büttner.

De vleugelverdediger kwam een paar keer goed op en zag een prima voorzet niet afgemaakt worden. Tien minuten voor tijd hield Mignolet met veel moeite een schot van Büttner uit het doel. Het bleef uiteindelijk 0-1, ook omdat Van Persie in de slotseconden een grote kans miste alleen voor de keeper van Sunderland. De landstitel komt voor Man Utd zo dichterbij.

De ploeg van Ferguson heeft nu 77 punten uit dertig wedstrijden. Dat zijn er liefst achttien meer dan Manchester City, dat nog wel een duel te goed heeft. Maandag komt Manchester United opnieuw in actie, als het op bezoek gaat bij Chelsea in de replay van de kwartfinales in het FA Cup-toernooi.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.