Büttner en Douglas met Dinamo naar tweede plaats

Dinamo Moskou heeft op bezoek bij stadgenoot Torpedo Moskou geen fout gemaakt (1-3). De ploeg van trainer Stanislav Cherchesov won voor de vierde keer op rij dankzij twee treffers van Aleksei Ionov.

Bij de volgende tegenstander van PSV in de groepsfase van de Europa League, op 2 oktober gaan de Eindhovenaren op bezoek in Moskou, hadden Alexander Büttner (foto) en Balázs Dzsudzsák een basisplaats en kregen Douglas en Stanislav Manolev als invaller speeltijd.

Na tien minuten kwamen de bezoekers via Ionov op voorsprong, maar nog geen minuut later maakte Aleksandr Katsalapov weer gelijk. Beide ploegen leken af te stevenen op een gelijkspel, maar in de 82ste minuut sloeg Ionov - weer op aangeven van Kevin Kurányi - opnieuw toe. Dzsudzsák bepaalde de eindstand kort voor tijd op 1-3.

Door de overwinning komt Dinamo Moskou op achttien punten uit acht duels, evenveel als stadgenoot CSKA Moskou en Kuban Krasnodar. Alleen Zenit Sint-Petersburg heeft meer punten. De koploper is nog zonder puntenverlies en heeft dus 24 punten.