Büttner en Douglas met Dinamo Moskou langs Estoril

Dinamo Moskou is ook na drie wedstrijden in Groep E van de Europa League nog zonder puntenverlies. Donderdag wonnen de Russen, met Alexander Büttner en Douglas (foto) in de basis, bij Estoril: 1-2.

Nadat Dinamo Moskou de duels met Panathinaikos (1-2) en PSV (1-0) al had omgezet in een overwinning, hield de ploeg van trainer Stanislav Cherchesov ook drie punten over aan het bezoek aan Portugal. Maar overtuigend was het niet. Pas zeven minuten na rust opende Aleksandr Kokorin de score.

Vanaf zo'n 25 meter schoot de aanvaller via de binnenkant van de paal binnen, maar een kwartier voor tijd kreeg Kléber een uitgelezen kans op de gelijkmaker. Na hands van Douglas mocht de Braziliaan een strafschop nemen, maar die werd gestopt door Vladimir Gaboelov.

Tien minuten voor tijd besliste invaller Yuri Zhirkov de wedstrijd in Estádio António Coimbra da Mota, waar Balázs Dzsudzsák aan de kant van de bezoekers op de bank bleef en Stanislav Manolev niet tot de wedstrijdselectie behoorde. Yohan Tavares maakte diep in de extra speeltijd nog wel 1-2, maar daar bleef het bij.

Dinamo Moskou heeft nu negen punten uit drie duels, vijf meer dan PSV en Estoril. Panathinaikos staat laatste met één punt.