Büttner bereikt persoonlijk akkoord met Besiktas

Manchester United-linksback Alexander Büttner heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Besiktas. De clubs moeten wel nog tot overeenstemming komen over een verhuurperiode van een jaar.

Büttner bereikt persoonlijk akkoord met Besiktas

Büttner speelde het afgelopen seizoen twaalf wedstrijden voor United en was daarin twee keer trefzeker. Alexander Bursac, de zaakwaarnemer van de voormalig Vitesse-linksback, liet vorige week nog aan VI weten dat een verhuur de enige optie was voor Büttner, die in Manchester stand-in voor Patrice Evra was.

'Manager David Moyes heeft ons laten weten dat verkoop absoluut géén optie is. Alleen verhuur zou eventueel een optie kunnen zijn. Alexander zelf wil meer garantie op speelminuten, met het oog op het Nederlands eftal en het WK in Brazilië. Als dat niet in Manchester kan, dan tijdelijk elders', vertelde Bursac.

Het conctract bij United loopt voor Büttner nog door tot medio 2017. Ook Benfica was geïnteresseerd in de verdiensten van de back. Het is al langer bekend dat Moyes Everton-linksback Leighton Baines graag wil wegplukken bij zijn oude club.

Mocht United er niet uitkomen met Besiktas, is de gang naar Celtic ook nog een optie voor Büttner. De Schotse grootmacht werd donderdag tijdens de loting voor de Champions League gekoppeld aan Ajax, Barcelona en AC Milan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen