Busquets wijst naar Luis Enrique: 'PSG tactisch veel beter'

Reacties

Barcelona-middenvelder Sergio Busquets heeft harde woorden gesproken na de vernedering van zijn ploeg tegen Paris Saint-Germain (4-0).

Busquets wijst naar Luis Enrique: 'PSG tactisch veel beter'

Barcelona kwam bijzonder slecht voor de dag in het Parc des Princes en maakte geen moment aanspraak op een goed resultaat in het heenduel in de achtste finale van de Champions League. 'PSG was beter. Ze speelden beter, waren tactisch beter en fysiek beter', erkende de Spanjaard tegenover de officiële kanalen van de Champions League.

Dat herhaalde de 28-jarige controleur tegen Marca. 'Het was geen kwestie van mentaliteit, zij zetten gewoon beter druk en waren tactisch veel beter', gaf Busquets een steek onder water naar zijn trainer Luis Enrique. 'Zij hadden een plan en dat voerden ze beter uit.' Het speelplan van PSG-trainer Unai Emery kwam als een verrassing voor Barça, zo stelde Busquets. 'Dat was niet wat we verwacht hadden.'

Luis Enrique
Gevraagd naar de uitspraken van zijn middenvelder reageerde Luis Enrique geïrriteerd. 'Het is wel weer erg makkelijk om daar naar te vragen, vind je niet?', beet de Barcelona-trainer een verslaggever van TV3 toe, om het interview vervolgens af te kappen. Tegen Marca was hij iets langer van stof.

'Het was een desastreuze avond', aldus de trainer. 'PSG was beter dan wij met en zonder de bal. Het resultaat geeft goed weer wat er gebeurd is.' Op de kritiek op zijn persoon wilde de Spanjaard niet ingaan. 'Laten we geen tijd verspelen aan makkelijke onderwerpen. De wedstrijd was mijn verantwoordelijkheid.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.