Busquets verlengt contract bij Barcelona

Reacties

Sergio Busquets (26) heeft zijn contract bij Barcelona met een jaar verlengd. De Catalaanse grootmacht maakt bekend dat de controlerende middenvelder vrijdag zijn handtekening zet onder verbintenis tot medio 2019, met een optie voor een extra jaar.

Busquets verlengt contract bij Barcelona

In 2008 stroomde Busquets bij Barcelona door naar de hoofdmacht. Sindsdien kwam hij tot 314 officiële duels, waarvan 202 in de Spaanse competitie.

Spaanse media melden dat Busquets, die onlangs nog zinspeelde op een toekomstige transfer naar de Premier League, een gelimiteerde afkoopsom tussen de 150 en 170 miljoen in zijn nieuwe contract heeft staan. In Spanje is het gebruikelijk dergelijke (hoge) afkoopsommen op te nemen in de contracten.

Met Barcelona won Busquets onder meer twee keer de Champions League (in 2009 (foto) en 2011). Vier keer won hij de Spaanse titel en twee keer de Spaanse beker.  De Spaanse Super Cup werd vier keer een prooi voor Busquets, die de Europese Super Cup ook tweemaal won. Op zijn cv staat ook twee keer winst van het WK voor Clubteams.

Busquets, die in 2010 met Spanje wereldkampioen werd en twee jaar later Europees kampioen, vormde in de hoogtijdagen van Barcelona een veelgeroemd middenveld met Xavi en Andrés Iniesta.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.