'Buskruit Balotelli' staat al na twee maanden op ontploffen

Reacties

Het in de rust shirtje ruilen met tegenstander Pepe was woensdagavond het zoveelste incident met Mario Balotelli in de hoofdrol. De Liverpool-fans en analisten zijn hem beu, het is de vraag hoelang manager Brendan Rodgers hem de hand boven het hoofd houdt.

'Buskruit Balotelli' staat al na twee maanden op ontploffen

Het was natuurlijk een monumentale gok. Mario Balotelli binnenhalen als vervanger van Luis Suarez (de ene grillige spits voor de andere) lijkt op papier een logische keuze, maar rammelt aan alle kanten. Met de Italiaan is het niet de vraag óf, maar wannéér het mis gaat. Dat moment lijkt aangebroken, sneller dan verwacht.

Woensdag stapte Balotelli in de rust van het Champions League-duel met Real Madrid bij een 3-0 achterstand – al shirtje ruilend met tegenstander Pepe – van het veld. En dat schoot de fans, toch al niet kapot van de prestaties van hun miljoenenaankoop, totaal in het verkeerde keelgat. Balotelli keerde na rust ook niet terug voor de tweede helft. Het is het zoveelste hoofdstuk in het zo langzamerhand steeds tragischer wordende boek over het voormalig wonderkind.

'Het heeft een reden dat hij continu van club wisselt. Het zou me dan ook verbazen als hij hier volgend seizoen nog speelt, als ik eerlijk ben.' Was getekend Liverpool-legende Jamier Carragher, die Balotelli tegen Real Madrid wederom een slechte eerste helft zag spelen. 'Ik wil niet zeggen dat hij de slechtste was, of dat dit zijn slechtste optreden was. Maar zijn optreden voor rust zal niemand verbazen.'

Ploeggenoot Adam Llalana (rechts) roept Balotelli tot de orde tijdens de competitiewedstrijd tegen Queens Park Rangers. Ook in dát duel kon de Italiaan allerminst overtuigen.
Ploeggenoot Adam Llalana (rechts) roept Balotelli tot de orde tijdens de competitiewedstrijd tegen Queens Park Rangers. Ook in dát duel kon de Italiaan allerminst overtuigen.

Ook Michael Owen, zelf goed voor 158 doelpunten in Liverpool-shirt, denkt dat Balotelli zijn langste tijd alweer gehad heeft. 'Ik zou hem dit weekend gewoon in de basis zetten', begint hij evenwel positief. 'Ik ben geen fan van hem, maar hij heeft meer klasse dan veel andere spelers. Hij hoort niet overal de schuld van te krijgen. Maar de lichaamstaal van zijn ploeggenoten baart me zorgen. Op het moment dat je als speler van hen geen respect meer krijgt, wordt het moeilijk.'

BBC-analist Mark Lawrenson, eveneens ex-Liverpudlian, ging bij de BBC zelfs nog een stapje verder. 'Het draait allemaal om Balotelli, hij leeft in zijn eigen wereldje. Hij is 24 jaar en heeft een kind. Iedereen dacht dat hij rustiger zou worden, maar het wordt juist steeds erger. Zondag tegen Queens Park Rangers speelde hij dramatisch, wat hij tegen Real Madrid deed was complete waanzin. Ik ben een van de miljoenen Liverpool-fans die momenteel denkt: Waar is hij mee bezig? '

Ook het uitduel bij FC Basel in de Champions League werd geen succes voor Balotelli.
Ook het uitduel bij FC Basel in de Champions League werd geen succes voor Balotelli.

Bij de drie clubs waar hij speelde voor zijn komst naar Liverpool, ging het altijd een paar seizoenen redelijk tot goed. José Mourinho was hem bij Internazionale uiteindelijk 'pas' na drie jaar écht beu, Manchester City-manager Roberto Mancini hield het al wat minder lang (tweeënhalf seizoen) met hem vol, terwijl zijn tijd bij AC Milan daarna beperkt bleef tot anderhalve jaargang. De liefde tussen Balotelli en Liverpool lijkt, voor zover die er al was, een stuk sneller voorbij.

Want ook manager Brendan Rodgers kondigde maatregelen aan. 'Als je dan toch shirtje wil ruilen, dan doe je dat aan het eind van de wedstrijd', beoordeelde hij het incident halverwege. 'Dit is iets dat niet hoort te gebeuren bij Liverpool. Daar gaan we het intern zeker over hebben.' Rodgers heeft met Suarez bewezen dat hij moeilijke jongens in het gareel kan krijgen, maar de ex-Ajacied maakte het ene na het andere doelpunt. Het is de vraag hoeveel krediet een niet scorende Balotelli krijgt. (Dolf van Aert)

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.