Burton Albion komt na speculaties met statement over Hasselbaink

Reacties

Jimmy Floyd Hasselbaink blijft Burton Albion trouw. De club uit de League One bevestigt in een statement dat de trainer gesprekken heeft gevoerd met Barnsley, maar dat hij kiest voor een langer verblijf in Burton upon Trent.

Burton Albion komt na speculaties met statement over Hasselbaink
© Pro Shots

'Burton is op de hoogte van de speculatie omtrent Jimmy Floyd Hasselbaink en kan bevestigen dat de trainer heeft gesproken met Barnsley, maar hij heeft besloten om in het Pirelli Stadium te blijven werken', meldt Burton in een statement. Hasselbaink eindigde vorig seizoen met Burton als zestiende in de League One, terwijl Barnsley uit het Championship degradeerde naar de League One. Op papier kon Hasselbaink dus een stap vooruit zetten.

De Nederlandse oefenmeester had toestemming van clubvoorzitter Ben Robinson om met Barnsley in gesprek te gaan over de vacante positie. 'Het is altijd vleiend om benaderd te worden door andere clubs, maar ik ben altijd heel gelukkig geweest bij Burton en ben dankbaar voor de steun van de voorzitter', reageert hij zelf. 'We hebben nog veel werk te verrichten hier. We bouwen aan de toekomst en ik zie ernaar uit om daarmee door te gaan.'

'Dat we een kleine club zijn, betekent niet dat we geen ambities hebben', voegt de vijftigjarige oud-spits toe. 'Het doet me goed om de speculatie over mijn toekomst te beëindigen. Ik wil de voorzitter en de supporters bedanken voor hun geduld. Ik hoop dat we ons nu allemaal kunnen verheugen op het nieuwe seizoen.' De voormalig international van Oranje maakte op nieuwjaarsdag 2021 zijn rentree als trainer van Burton, na een eerder dienstverband tussen november 2014 en december 2015.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.