Bursaspor blokkeert Kuijt weg naar bekerfinale

Dirk Kuijt is het niet gelukt de Turkse bekerfinale te bereiken. De Katwijker kon niet voorkomen dat zijn ploeg thuis met 3-0 verloor van Bursaspor, na eerder uit met 2-1 gewonnen te hebben.

Met Kuijt in de basis kon Fenerbahçe geen vuist maken tegen de de bezoekers, wat in de 33ste minuut resulteerde in de 1-0 voorsprong voor Bursaspor door Volkan Sen. Na de rust kreeg de ploeg van Kuijt nog meer te verduren: een rode kaart voor Michal Kadlec en nog twee doelpunten van Bursaspor via Fernandão en Samil Cinaz.

Bursaspor speelt op 3 juni de finale tegen het Galatasaray van Wesley Sneijder. De Nederlandse middenvelder kan door de eindstrijd niet aanwezig zijn bij de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten op 5 juni.