Burnley neemt afscheid van controversiële Barton

Reacties

De rentree van Joey Barton bij Burnley blijft beperkt tot veertien Premier League-duels. De club ziet geen heil in een langere samenwerking met de 34-jarige middenvelder, die achttien maanden geschorst is wegens het wedden op voetbalwedstrijden.

Burnley neemt afscheid van controversiële Barton

Barton was in het seizoen 2015/16 één van de sterkhouders bij Bunrley en speelde een belangrijke rol in de felbegeerde promotie naar de Premier League. Zijn vertrek naar het Schotse Rangers FC werd geen succes, waardoor hij in januari terugkeerde bij Burnley.

De Engelsman speelde veertien Premier League-duels voor The Clarets, maar raakte in april in opspraak. Op 26 april legde de FA Barton een schorsing van liefst achttien maanden op voor het wedden op 1.260 wedstrijden. Het contract van de routinier bij de nummer zestien van de Premier League liep deze zomer af en Burnley is niet van plan om het te verlengen.

'Joey verlaat ons vanwege logische redenen, nadat hij vorig seizoen een belangrijk onderdeel van de club was geweest', vertelt manager Sean Dyche op de clubsite. Ook Michael Kightly en Jon Flanagan (keert na een huurperiode terug bij Liverpool) verlaten Burnley.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.