Burnley klopt Liverpool, spitsen redden Chelsea

Liverpool is al in de tweede wedstrijd van het seizoen tegen een nederlaag aangelopen. Chelsea leek lange tijd ook puntenverlies te gaan lijden, maar werd uiteindelijk gered door zijn spitsen.

Burnley - Liverpool 2-0
Binnen twee minuten nam Burnley de leiding. Andre Gray (foto) speelde hard in richting Sam Vokes, die Dejan Lovren passeerde en de bal snoeihard in de bovenhoek schoot. Liverpool, dat vorige week nog spectaculair won van Arsenal, kwam de dramatische start niet meer te boven. Het werd acht minuten voor rust zelfs 2-0. Gray passeerde twee Liverpudlians en schoof de bal feilloos in de verre hoek.

In de tweede helft bracht manager Jürgen Klopp nog wel Divock Origi in voor de teleurstellende Daniel Sturridge, maar ook de Belg slaagde er niet in zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Burnley en Liverpool, waar Georginio Wijnaldum een basisplaats had, hebben nu allebei drie punten na twee wedstrijden.

Watford - Chelsea 1-2
Antonio Conte heeft ook zijn tweede competitiewedstrijd als manager van Chelsea gewonnen. Tegen het Watford van manager Walter Mazzarri, niet bepaald de beste vriend van Conte, wonnen de Londenaren met 1-2. Het was echter Watford, waar Nordin Amrabat als rechtsback een basisplaats had, dat tien minuten na rust op voorsprong kwam via Étienne Capoue.

Nadat Eden Hazard nog een grote kans op de gelijkmaker miste, was het in de tachtigste minuut toch raak. Invaller Michy Batshuayi, die deze zomer voor 39 miljoen euro overkwam van Olympique Marseille, maakte zijn eerste Premier League-doelpunt door binnen te tikken na een flinke fout van Gomes, die de bal niet klemvast hield na een houdbaar schot.

Uiteindelijk zat er zelfs geen punt in voor Watford. Op aangeven van de ingevallen Cesc Fàbregas mikte Diego Costa de bal door de benen van Gomes: 1-2. Door de overwinning heeft Chelsea na twee wedstrijden de perfecte score van zes punten. Watford moet het doen met één punt.

Bekijk hier de stand in de Premier League.