Burenruzie Everton-Liverpool blijft onbeslist

Everton en Liverpool hebben elkaar zondagmiddag in evenwicht gehouden. Danny Ings en Romelu Lukaku bepaalden de eindstand van de Merseyside Derby op 1-1.

Spitsen Ings (foto) en Lukaku bekroonden een attractieve eerste helft op slag van rust met doelpunten. Eerstgenoemde kopte de bezoekers in de 41ste minuut op voorsprong uit een corner van James Milner. In de blessuretijd van de eerste helft schoot Lukaku The Toffees van dichtbij op gelijke hoogte.

Gezien de sterke openingsfase van zijn ploeg zal de 1-1 ruststand voor Liverpool-manager Brendan Rodgers als een teleurstelling zijn gekomen. De bezoekers schoten uit de startblokken op Goodison Park en dat leverde al snel mogelijkheden op. De Everton-defensie voorkwam dat Daniel Sturridge en Ings al vroeg trefzeker waren.

Zoals gebruikelijk liepen de gemoederen regelmatig hoog op in de Merseyside Derby. Ross Barkley en Emre Can kregen beiden geel na een opstootje.

In een evenwichtige tweede helft waren uitgespeelde kansen lange tijd schaars. Het hoge tempo en de vele overtredingen kwamen de kwaliteit van het spel niet ten goede. Everton-jeugdproduct Ross Barkley schoot van de rand van het zestienmetergebied naast en Milner kon zijn kopbal niet op doel krijgen.

In de slotfase zocht Everton tevergeefs naar het beslissende doelpunt. Met de ingevallen voormalig PSV'er Arouna Koné ging de thuisploeg op zoek naar een in de laatste jaren zeldzame competitiezege op Liverpool, dat in de laatste negen duels niet verloor van de rivaal. Mede dankzij een verdienstelijk keepende Simon Mignolet kwam daar zondagmiddag een tiende duel bij.

Door het gelijkspel houdt nummer zes Everton de stadgenoot onder zich. Rodgers neemt voorlopig een tiende positie in met zijn Liverpool en zal de druk op zijn positie zien toenemen. Na twee wedstrijden wachten The Reds nog altijd op de eerste zege in de Europa League en de plaats in de middenmoot van de Premier League zal de trouwe aanhang ook niet tevreden stemmen.