Bundesliga-clubs stemmen vóór doellijntechnologie

Reacties

In navolging van de Eredivisie en de Premier League maakt vanaf volgend seizoen ook de Bundesliga gebruik van doellijntechnologie. Tijdens de ledenvergadering van de Duitse Voetballiga (DFL) stemden twaalf van de achttien clubs uit de hoogste Duitse afdeling vóór de invoering van hulpmiddelen bij de arbitrage.

Bundesliga-clubs stemmen vóór doellijntechnologie

In maart waren de clubs uit de 2. Bundesliga nog massaal tegen een algehele invoering van het systeem vanwege het financiële plaatje. Dat is voor de achttien ploegen uit de Bundesliga, die destijds nog fiftyfifty stemden, nu geen argument. Daardoor staat niets invoering van doellijntechnologie nog in de weg. De Duitse voetbalbond (DFB) had immers al laten weten bij een positieve uitslag medewerking te verlenen.

Daarmee horen spookdoelpunten als die van Stefan Kiessling (foto) in oktober 2013 tijdens 1899 Hoffenheim – Bayer Leverkusen ook in de Bundesliga tot het verleden. Destijds gingen in Duitsland al veel stemmen op om qua techniek niet achter te blijven bij de internationale competities van de FIFA. Het Duitse bekertoernooi zal naar verwachting vanaf de kwartfinale ook gebruik gaan maken van het Hawk Eye-systeem.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.