Bulykin velt oude liefde ADO Den Haag met late goals

FC Twente heeft op bezoek bij ADO Den Haag drie punten gepakt. Invaller Dmitry Bulykin zorgde in de slotfase met twee doelpunten voor de zege op bezoek bij zijn oude club: 3-1.

Nadat Nacer Chadli na een kwartier uit een vrije trap net naast had geschoten, was Danny Holla een minuut later dicht bij de openingstreffer. De lob van de ADO-middenvelder belandde op de lat. Twente was echter vanaf het eerste fluitsignaal de bovenliggende partij en kwam in de 24ste minuut ook op voorsprong via Douglas (op de foto met Mike van Duinen), die na een scrimmage binnen schoot.

Vier minuten voor rust kwam ADO tegen de verhouding in op gelijke hoogte. Aaron Meijers stuurde Mike van Duinen weg, die via Nikolay Mihaylov de 1-1 tegen de touwen schoot. Na rust kwam de thuisclub steeds beter in de wedstrijd, maar na een uur moest de club uit Den Haag met tien man verder. Danny Holla kreeg zijn tweede gele kaart en vanwege aanmerkingen op de leiding werd ook ADO-trainer Maurice Steijn naar de tribunes verwezen door Pol van Boekel.

Met een man meer lukte het Twente niet om snel weer op voorsprong te komen. De Tukkers hadden veel balbezit, maar veel kansen leverde het niet op. Invaller Bulykin brak echter de ban in de 81ste minuut. De spits, die in het seizoen 2010/11 21 keer scoorde namens ADO, tikte zeven minuten na zijn entree de 1-2 binnen na voorbereidend werk van Chadli. Twee minuten later scoorde de Rus opnieuw en was het beslist.

FC Twente komt door de overwinning op 54 punten uit dertig wedstrijden, maar de ploeg van interim-trainer Alfred Schreuder blijft steken op de vijfde plaats. De topvier lijkt geen optie meer voor de club uit Enschede. ADO Den Haag blijft tiende met 36 punten, maar mag nog wel hopen op deelname aan de play-offs om een Europa League-ticket.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.