Bulthuis weggestuurd bij verloren spektakelstuk

In hun eerste wedstrijd van het seizoen in de Tweede Bundesliga hebben SC Freiburg en 1. FC Nürnberg er een spektakelstuk van jewelste van gemaakt: 6-3. Dave Bulthuis zag bij de bezoekers rood.

Het vorig seizoen uit de Bundesliga gedegradeerde Freiburg is van plan om zo snel mogelijk terug te keren op het hoogste niveau. Het begon de jacht op promotie in eigen huis tegen Nürnberg stormachtig. Met twee rake strafschoppen en een rebound had spits Nils Petersen zijn ploeg tussen de achtste en dertiende minuut (!) al op 3-0 gezet.

Petersen was vijf minuten voor de pauze bovendien de aangever bij de 4-0 van Mike Frantz, waarmee de koers al gelopen leek. Door een aansluitingstreffer op slag van rust van Kevin Möhwald kreeg Nürnberg echter weer de geest. Bulthuis en co leken door doelpunten van Hanno Behrens en Alessandro Schöpf (penalty) zelfs op weg naar een remonte.

Na een uur spelen gooide Maximilian Philipp met zijn 5-3 echter de deur in het slot. Toen voormalig FC Utrecht-verdediger Bulthuis in de 84ste minuut direct rood kreeg vanwege het beledigen van de scheidsrechter, was het helemaal klaar. De in extremis ingevallen Julian Schuster mocht in de extra tijd zelfs nog de 6-3 maken.