Bulthuis drie duels geschorst na rode kaart en pistoolgebaar

Reacties

Dave Bulthuis is door de tuchtcommissie van de Duitse voetbalbond (DFB) voor drie wedstrijden geschorst. Aanleiding is de rode kaart en het pistoolgebaar dat de 25-jarige verdediger van 1. FC Nürnberg zondag maakte in het competitieduel met MSV Duisburg (1-2).

Bulthuis drie duels geschorst na rode kaart en pistoolgebaar

Bulthuis werd in de slotfase van die wedstrijd uit het veld gestuurd omdat hij zijn tegenstander Tim Albutat tot twee keer toe omver duwde. 'Hij gaf me een elleboog en daar gaf de scheidsrechter geen kaart voor. Daar was ik kwaad om', legde de voormalige FC Utrecht-speler uit aan Voetbal International.

Toen Bulthuis zelf vervolgens wel rood kreeg, uitte hij zijn ongenoegen met het naar voren steken van zijn wijsvinger gecombineerd met een opgestoken duim. Het pistoolgebaar zorgde in Duitsland voor veel ophef, maar de dader zelf vindt dat er een verkeerd beeld werd geschetst. Desondanks meldt de DFB het incident wel te hebben meegewogen in de strafmaat.

Het heeft geresulteerd in een uitsluiting voor drie competitieduels en een boete van 5000 euro. Op de website van Nürnberg trekt Bulthuis het boetekleed aan. 'Mijn reactie op de overtreding heeft de ploeg geschaad. Het was onnodig en het spijt me', aldus de linksbenige verdediger. Op 8 mei kan hij voor het eerst weer meespelen met de nummer twee van de Tweede Bundesliga.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.