Bulthuis doet met Nürnberg goede zaken in promotiestrijd

Dave Bulthuis heeft met 1. FC Nurnberg goede zaken gedaan in de strijd om een plaats in de Bundesliga. Op bezoek bij Eintracht Frankfurt werd met 1-1 gelijk gespeeld.

Bij Eintracht Frankfurt stonden de laatste dagen de schijnwerpers op aanvoerder Marco Russ. Bij een dopingcontrole was bij de verdediger een tumor ontdekt. Desondanks wilde hij zijn ploeg niet in steek laten in de barrage met nummer drie van de Tweede Bundesliga 1. FC Nürnberg om een plaats in de Bundesliga.

Het was des te bitterder dat juist Russ in de 43ste minuut met een eigen doelpunt 1. FC Nürnberg op slag van rust aan een voorsprong hielp. Tot zijn ongeloof verdween de bal na een voorzet van Sebastian Kerk via het been van Russ in het Frankfurter doel.

In de tweede helft herstelde Eintracht Frankfurt zich nog wel. Mijat Gacinovic tekende met een schot in de lange hoek voor de gelijkmaker. Zijn vervanger Luc Castaignos kon in de zes minuten die hem waren gegund het verschil niet maken voor de thuisploeg, die genoegen moest nemen met een 1-1 gelijkspel. Of het genoeg is voor handhaving is de vraag. Maandag is de return in Nürnberg.