Bulldog van Bergamo heerst op de Italiaanse velden

Reacties

Marten de Roon heeft zich in no time ontpopt tot een grote meneer in Italië. Sinds Atalanta Bergamo hem in de zomer van 2015 oppikte in Heerenveen, werkte hij zich op tot een vaste waarde in de basisformatie van de huidige nummer twaalf van de Serie A. De Bulldog van Bergamo heerst op de Italiaanse velden, onderschrijven ook de statistieken.

Bulldog van Bergamo heerst op de Italiaanse velden

De Roon miste dit seizoen slechts één competitiewedstrijd, omdat hij in het duel met Udinese (2-1 nederlaag) tegen zijn vijfde gele kaart van het seizoen opliep. In de overige negentien competitieduels ontpopte hij zich niet alleen tot een kilometervreter, maar ook tot meester in de onderschepping.

De voormalig middenvelder van SC Heerenveen en Sparta Rotterdam won dit seizoen al 58 duels en dat is meer dan welke andere speler in de Serie A dan ook. De 24-jarige De Roon is daarmee tevens recordhouder na twintig speelronden, want nog niet eerder slaagde een speler er in zo vaak als winnaar uit de fysieke strijd te komen.

Marten de Roon kan op zoek naar de voetballende oplossing na een van zijn 58 gewonnen duels op het middenveld.
Marten de Roon kan op zoek naar de voetballende oplossing na een van zijn 58 gewonnen duels op het middenveld.

En dat terwijl zijn transfer in Nederland afgelopen zomer nog met verbazing werd ontvangen. De Roon vond het zelf ook een wonderlijk verhaal, zei hij in een interview met Voetbal International. 'Ze hebben me vorig seizoen gewoon tien keer bekeken. Dat geeft je als voetballer een fijn gevoel. Maar zelfs mijn zaakwaarnemer was verbaasd. "We hebben Jeremain Lens naar Sunderland gebracht en Memphis Depay naar Manchester United, maar dat zijn transfers die iedereen wel zag aankomen. Marten de Roon naar Atalanta is dé zomertransfer van 2015", zei hij.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.