Bulgaarse rots in de branding Ivanov (50) overleden

Reacties

Trifon Ivanov is zaterdag op vijftigjarige leeftijd overleden aan een hartaanval. De voormalige verdediger was tijdens het WK 1994 in de Verenigde Staten de rots in de branding van de Bulgaarse nationale ploeg.

Bulgaarse rots in de branding Ivanov (50) overleden

Ivanov was aan de zijde van Krasimir Balakov, Yordan Letchkov, Emil Kostadinov en natuurlijk topscorer Hristo Stoitchkov een opvallende verschijning op het toernooi in Amerika, waar Bulgarije verrassend als vierde eindigde door onder meer in de kwartfinale met 2-1 van wereldkampioen Duitsland te winnen. Vanwege zijn lange haar en baard ging Ivanov ook wel door het leven als De Bulgaarse Wolf.

De slechts 1 meter 81 lange maar desondanks beresterke verdediger met een enorm afstandsschot in de benen, was behalve 76-voudig international van Bulgarije ook speler van onder meer CSKA Sofia, Real Betis en Rapid Wien. Met de Oostenrijkse club was Ivanov in het seizoen 1995/96 te sterk voor Feyenoord in de halve finale van het Europa Cup II-toernooi. In de eindstrijd verloor Rapid van Paris Saint-Germain.

Bekijk hier al onze video's