Bulgaar Penev vijfde vertrokken bondscoach in vijf dagen

Reacties

De Bulgaarse bondscoach Ludoslav Penev is zijn baan kwijt. De bond heeft de oud-spits ontslagen na het rampzalige begin van de EK-kwalificatiereeks.

Bulgaar Penev vijfde vertrokken bondscoach in vijf dagen

Bulgarije staat in Groep H na vier duels vierde, met een straatlengte achterstand op de bovenste drie landen. Het heeft vier punten, veel minder dan Italië en Kroatië (tien) en Noorwegen (negen). De 1-1 op eigen veld tegen het nietige Malta van afgelopen zondag bleek de bekende druppel voor de Bulgaarse bond, die het besluit donderdag bekendmaakte. De Bulgaren plaatsten zich sinds 2004 al niet meer voor een grote eindronde.

Penev (48), die in november 2013 nog zijn contract verlengde, is alweer de vijfde bondscoach binnen enkele dagen die moet vertrekken naar aanleiding van de slechte start van de EK-kwalificatie. Claudio Ranieri (Griekenland) was afgelopen zaterdag de eerste, waarna diezelfde dag ook Temuri Ketsbaia (Georgië) en onze landgenoot Dick Advocaat (Servië) hun baan kwijtraakten. Een dag later werd Safet Susic op straat gezet in Bosnië-Herzegovina.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.