Buitenland snapt niets van toename kunstgras Eredivisie

Reacties

Met zes kunstgrasvelden wordt over de grens steeds vreemder tegen de Eredivisie aangekeken. Dat meent Louis Everard, directeur van de spelersvakbond VVCS.

Buitenland snapt niets van toename kunstgras Eredivisie

'Hier komen regelmatig buitenlandse collega's van de internationale vakbond FIFPro over de vloer', aldus Everard tegenover Voetbal International.

'Ik krijg het ze gewoon niet uitgelegd. Niemand snapt er wat van. Ze zeggen altijd: jullie hebben het meest groeizame klimaat van Europa.'

Uit enquêtes onder de leden bleek dat voetballers liever op natuurgras spelen. De VVCS probeerde via de jaarlijkse verkiezing van de beste velden het gebruik van gras aan te moedigen, maar dat heeft niet geholpen.

'Het is een ontwikkeling die niet meer te stoppen is. Bij clubs betreft het een kostenoverweging. De vraag is wat technisch gezien de consequenties zijn als we tegen buitenlandse ploegen aantreden. In Engeland is kunstgras bijvoorbeeld nog steeds verboden in de hoogste afdeling', besluit Everard.

Komend seizoen telt de Eredivisie zes clubs met nepgras: FC Dordrecht, Excelsior, ADO Den Haag, Heracles Almelo, Cambuur en PEC Zwolle.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.