Buitenkansje Parzyszek na twee jaar terug bij De Graafschap

Reacties

Piotr Parzyszek keert terug bij De Graafschap. De 22-jarige aanvaller heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend bij de club die hij twee jaar terug verliet voor Charlton Athletic. In de verbintenis van de Pool is tevens een optie voor nog een jaar opgenomen.

Buitenkansje Parzyszek na twee jaar terug bij De Graafschap

Parzyszek verdiende in het seizoen 2013/14 een transfer naar Engeland door in anderhalf jaar tijd 29 keer te scoren voor De Graafschap in 53 officiële duels. Aan de overkant van de Noordzee kwam de loopbaan van de 1 meter 91 lange spits echter nooit van de grond. Charlton verhuurde Parzyszek daarom aan het Belgische Sint-Truiden en het Deense Randers FC. Begin dit jaar keerde de voormalig jeugdinternational terug op The Valley.

Buitenkansje
Vanwege zijn uitzichtloze situatie liet Parzyszek zijn contract ontbinden. Door zijn transfervrije status kan De Graafschap hem na het sluiten van de transfermarkt nog vastleggen. 'Daardoor werd hij voor ons aantrekkelijk', zegt technisch manager Peter Hofstede tegen Voetbal International. 'Een buitenkansje, waar we heel blij mee zijn. Hij kent de club, de technische staf en de supporters. Piotr is fit en wil dolgraag voor ons spelen', aldus de opgetogen Hofstede.

In zijn eerste periode in Doetinchem groeide Parzyszek uit tot clubtopscorer. Nu heeft De Graafschap geen echte goalgetter in de selectie. 'Piotr is weer een extra mooie optie voor onze aanval. Ons scorend vermogen moet beter en op deze manier hopen we het een impuls te geven. Het is heel positief dat we er zo snel uit zijn gekomen.' Het is de bedoeling dat Parzyszek begin volgende week aansluit bij de groep van trainer Jan Vreman. Het duel met Willem II komt dus nog te vroeg.

Waar Parzyszek tijdens zijn eerste periode in de Jupiler League voor De Superboeren uitkwam, moet hij het nu laten zien in de Eredivisie. De promovendus staat laatste, maar hoopt directe degradatie te ontlopen. 'Ik ben super enthousiast om weer te spelen voor De Graafschap en weet wat mij te wachten staat op een sfeervolle De Vijverberg', zegt Parzyszek op de clubsite. 'We moeten met ons allen keihard werken, het publiek vermaken en zorgen dat we boven de streep eindigen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.