Buitenaardse treffers van Portugese futsalmagiër op EK

Reacties

Het EK futsal in Servië is nu niet bepaald een toernooi dat in Nederlandse en buitenlandse voetbalmedia vol in de schijnwerpers staat, maar wat de Portugese sterspeler Ricardinho de afgelopen dagen liet zien op het zaalvoetbaltoernooi verdient het toch om bij de voetballiefhebber onder de aandacht te worden gebracht.

Buitenaardse treffers van Portugese futsalmagiër op EK

De dertigjarige aanvaller van het Spaanse Inter Movistar toverde maandagavond opnieuw een hoogstandje op de zaalvloer. Met een werkelijk schitterende goal (zie onderstaande video) verkleinde O Mágico de achterstand van Portugal op Spanje in de kwartfinale tot 2-4. Het mocht niet baten, want de zesvoudig Europees en tweevoudig wereldkampioen won uiteindelijk met 6-2 van zijn buurland.

'Het was een geweldige wedstrijd en ik ben trots op het team', zei de Spaanse bondscoach José Venancio López na afloop. 'Complimenten aan Portugal, vooral Ricardinho (goed voor zes doelpunten en daarmee topscorer van het toernooi, red). Hij is een speler uit een ander sterrenstelsel, ik weet niet waar-ie vandaan komt', zei de bondscoach over de buitenaardse futsalmagiër. 'Het is jammer dat Portugal naar huis moet, dit was een erg goede halve finale geweest.'

Het toernooi in Servië verliest door de uitschakeling van Portugal zijn grootste attractie. Het thuispubliek juichte de Cristiano Ronaldo van het zaalvoetbal hartstochtelijk toe. Ricardinho vertoonde zijn kunsten drie dagen geleden ook al in het groepsduel met het thuisland. De tweevoudig wereldvoetballer van het jaar (2010 en 2014) wipte de bal over zijn tegenstander heen (zie video onder) en haalde verwoestend uit. Desondanks won het gastland met 3-1.

Net als zijn tegenhanger bij het vele malen beter bekeken veldvoetbal dreigt voor Ricardinho daarom een internationale loopbaan zonder prijzen. De alom geprezen vleugelspits kwam op het EK zaalvoetbal nooit verder dan twee vierde plaatsen (2007 en 2014) en is al bijna 33 als het volgende eindtoernooi in 2018 begint. Wellicht dat de zeven maanden oudere Ronaldo komende zomer op het in Frankrijk het goede voorbeeld kan geven.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.