Buijs verlaat NAC Breda

Reacties

Jordy Buijs gaat niet in op het voorstel van NAC Breda om zijn contract met drie jaar te verlengen. Dit stelt zijn zaakwaarnemer tegenover Voetbal International. 'Jordy wil een nieuwe stap maken.'

Buijs verlaat NAC Breda

FC Groningen is nu de belangrijkste kandidaat om Buijs in te lijven. Hij staat ook in de belangstelling van een buitenlandse club.

Buijs kwam in 2011 over van De Graafschap. Bij de Doetinchemse club was hij vier seizoenen actief, waarvan de laatste drie steevast als basisspeler. In Breda kende Buijs, die zowel op het middenveld als centraal in de defensie uit de voeten kan, aanvankelijk een moeizame start. Hij was lang niet altijd onomstreden in NAC 1.

Onder trainer Nebojsa Gudelj beleefde Buijs in de tweede seizoenshelft van het afgelopen seizoen evenwel een opleving. Als centrale verdediger deed hij het naar behoren. Daarnaast was de voormalig jeugdspeler van Feyenoord belangrijk in het voorlaatste competitieduel van NAC met RKC Waalwijk, 1-1. Daarin scoorde Buijs de Bredase treffer, die direct lijfsbehoud in de Eredivisie tot gevolg had.

Bij de fans van de West-Brabantse club kon Buijs vanaf dat moment niet meer kapot. Zij startten een petitie om de verdediger in het Rat Verleghstadion te houden. Tevergeefs. NAC is zojuist op de hoogte gebracht van het nieuws.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.