Buffon treedt af, Cruijff wenst Oranje-vrouwen succes

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Buffon treedt af, Cruijff wenst Oranje-vrouwen succes

'Het was een gebaar uit liefde, maar ik ben niet terugbetaald. Daarom ben ik verdrietig en teleurgesteld. Ik denk niet dat de voorwaarden bestaan in deze stad om een club in een hogere divisie uit te laten komen.'
Gianluigi Buffon stapt terug als eigenaar van de voetbalclub Carrarese Calcio. De doelman van Juventus investeerde in 2010 voor het eerst in de club om deze in 2012 helemaal over te nemen. Buffon, die zelf uit het stadje Carrarese komt, is teleurgesteld dat het niet is gelukt het voetbal in de stad naar een hoger plan te krijgen. Momenteel komt Carrarese uit in de Lega Pro, het derde profniveau van Italië.

• Het Nederlands vrouwenelftal staat aan de vooravond van het WK in Canada. Het is de eerste deelname in de geschiedenis aan het mondiale eindtoernooi voor de Oranje-vrouwen. Johan Cruijff wenst de Leeuwinnen in ieder veel succes toe.

• Het kampioensfeest van AA Gent werd zondag uitbundig gevierd. De kersverse kampioen van België maakte een rondvaart door de grachten van Gent en liet zich ook op een plein in de binnenstad toejuichen. 's Avonds was er nog een feest in een plaatselijke discotheek, waarbij de spelers zich van hun beste kant lieten zien. Toch verliep de avond niet vlekkeloos. De selectie kreeg van discotheek Carré een peperdure fles champagne ter waarde van 35 duizend euro cadeau. De spelersgroep besloot deze echter te veilen voor een goed doel, maar moest de fles uiteindelijk zelf kopen voor een schamele zesduizend euro... Bovendien klonk er uit enkele hoeken van de discotheek boe-geroep toen de voetballers werden voorgesteld. (Het Nieuwsblad)

Stefan Rodevåg scoorde maandag voor de Zweedse club Falkenbergs FF op een manier die hij niet snel zal vergeten. Zijn doelpunt tegen BK Häcken doet sterk denken aan de prachtige volley van Marco van Basten tijdens de EK-finale van 1988.

• Na het ontslag van Carlo Ancelotti bij Real Madrid is de geruchtenmolen over zijn opvolger weer op volle toeren gaan draaien. De bij Borussia Dortmund vertrekkende Jürgen Klopp werd daarop gevraagd of hij al Spaans aan het leren is. Na zijn antwoord kan niet meer worden gezegd dat Duitsers geen humor hebben. Een biertje bestellen lukt hem in Spanje sowieso...

• Nu de laatste wedstrijden in de Premier League zijn gespeeld, is het tijd voor het afscheid van enkele grootheden: Frank Lampard, Steven Gerrard en Didier Drogba. De spits van Chelsea werd uitgebreid bedankt door de fans en zijn medespelers. Ook voormalig ploeggenoot Lampard liet via Instagram weten de Ivoriaan dankbaar te zijn.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.