Buffon steelt de show: 'Te vroeg voor mijn begrafenis'

Reacties

Gianluigi Buffon was dinsdagavond de absolute uitblinker bij Juventus. Met dank aan enkele fantastische reddingen van de doelman, die ook nog een strafschop stopte, won Juventus met 1-0 van Olympique Lyon. De ervaren Italiaan haalde na afloop uit naar zijn criticasters.

Buffon steelt de show: 'Te vroeg voor mijn begrafenis'

De 38-jarige Buffon lag onder vuur nadat hij onlangs zowel bij Juventus als de nationale ploeg van Italië flink in de fout ging. Diverse media schreven dat het tijd was voor de sluitpost om met pensioen te gaan en dat zat Buffon hoog. 'Bepaalde mensen lijken bezig om mijn begrafenis te plannen, maar er zal niemand zijn. Het is te vroeg voor mijn begrafenis. Ik heb al vaker, zonder arrogantie, gezegd dat ik enorm zelfkritisch ben. Ik hoef niet naar anderen te luisteren die oordelen met een gebrek aan respect.'

'Ik heb de laatste weken veel domme dingen gehoord. De enige mensen die gelijk hadden zeiden dat ze meer van mij verwachten. Dat is terecht en daar ben ik het ook helemaal mee eens', vervolgde Buffon, die dinsdag na weer een geweldige redding zelfs applaus kreeg van Lyon-keeper Anthony Lopes, na afloop van de zege in de Champions League.

Door de knappe prestatie van Buffon tegen Lyon verdween alle kritiek als sneeuw voor de zon. 'Gigi heeft weer laten zien een absolute topper te zijn. Het is lachwekkend om aan hem te twijfelen', zei Juve-spelmaker Miralem Pjanic. 'Buffon heeft ons gered', voegde trainer Massimiliano Allegri daar aan toe. 'We hebben alles uit de kast gehaald, maar tegen Buffon waren we niet opgewassen', luidde het commentaar van Lyon-captain Maxime Gonalons.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.