Buffon blijft standby voor Italië: 'Zelfs als ik zestig jaar ben'

Reacties

Gianluigi Buffon is maandagavond verkozen tot Speler van het Jaar in de Serie A en beloofde tijdens het Gran Gala del Calcio in noodgevallen voorlopig nog wel beschikbaar te zijn voor de nationale ploeg.

Buffon blijft standby voor Italië: 'Zelfs als ik zestig jaar ben'

Twee weken terug, op maandag 13 november, werd Italië uitgeschakeld in de play-offs om een WK-ticket. Zweden was over twee wedstrijden te sterk en na afloop van de return in Milaan liet Buffon in tranen weten dat het zijn laatste wedstrijd was geweest namens de Azzurri.

Van een definitief afscheid wil de 39-jarige doelman echter niets weten. 'Ik ben op een bepaalde leeftijd gekomen dat het goed is om een pauze in te lassen. Maar als er echt geen enkele doelman beschikbaar is, ben ik bereid terug te keren. Zelfs als ik zestig jaar ben.'

De 175-voudig international staat met vier ploeggenoten van Juventus in het Elftal van het Jaar, terwijl ook twee spelers die Turijn afgelopen zomer verlieten in de basis staan. Juventus, dat afgelopen seizoen ook kampioen werd, werd dan ook verkozen tot beste club van Italië.

Het volledige elftal: Gianluigi Buffon (Juventus); Dani Alves (Paris Saint-Germain, vorig seizoen Juventus), Leonardo Bonucci (AC Milan, vorig seizoen Juventus), Kalidou Koulibaly (Napoli), Alex Sandro (Juventus); Radja Nainggolan (AS Roma), Miralem Pjanic (Juventus), Marek Hamsik (Napoli); Dries Mertens (Napoli), Gonzalo Higuaín (Juventus), Paulo Dybala (Juventus).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.