Buddle verrassende naam in Amerikaanse WK-selectie

Zeven jaar was hij niet meer in beeld, maar Edson Buddle kan zich na een sterk seizoen en een overtuigend trainingskamp opmaken voor het WK met de Verenigde Staten.

Buddle verrassende naam in Amerikaanse WK-selectie

Charlie Davies herstelde niet snel genoeg na zijn auto-ongeluk in oktober, waardoor bondscoach Bob Bradley zijn heil moest zoeken in onervaren aanvallers. De bondscoach koos voor Edson Buddle en Herculez Gomez als mogelijk partners van Jozy Altidore. Het ging ten koste van onder anderen Brian Ching.

'Het is heel simpel', gaf Bradley uitleg. 'Edson en Herculez hebben zich laten zien en maakten veel doelpunten. Brian was een belangrijke speler, maar het is moeilijk als je op een cruciaal moment een blessure hebt.'

Buddle speelde in 2003 zijn laatste interland voor Amerika, maar kreeg na een sterk seizoen met LA Galaxy een kans zich te bewijzen bij Bradley. Hij slaagde in zijn opzet en maakte tegen Tsjechië zijn rentree. Gomez, die als topscorer van de Mexicaanse competitie (hij komt uit voor Pachuca) arriveerde in het trainingskamp, maakte in het oefenduel zijn eerste doelpunt als Amerikaans international.

Oudgedienden Oguchi Onyewu en DaMarcus Beasley overleefden ook de laatste schifting. AC Milan-verdediger Onyewu is voldoende hersteld van een zware knieblessure, die hem nagenoeg het hele afgelopen seizoen kostte. Beasley dreigde buiten de boot te vallen, maar de oud-PSV'er bewees tijdens het trainingskamp zijn waarde.

Ook Stuart Holden kan zich richten op de trip naar Zuid-Afrika. Voor de middenvelder van Bolton Wanderers stond in maart het WK op de tocht na een overtreding van Nigel de Jong in de vriendschappelijke interland van Amerika tegen Nederland. Doel: Brad Guzan (Aston Villa, Eng), Marcus Hahnemann (Wolverhampton Wanderers, Eng), Tim Howard (Everton, Eng)

Verdediging: Carlos Bocanegra (Stade Rennes, Fra), Jonathan Bornstein (Chivas USA), Steve Cherundolo (Hannover 96, Dui), Jay Demerit (Watford, Eng), Clarence Goodson (IK Start, Noo), Oguchi Onyewu (AC Milan, Ita), Jonathan Spector (West Ham United, Eng), DaMarcus Beasley (Glasgow Rangers, Sch)

Middenveld: Michael Bradley (Borussia Mönchengladbach, Dui), Ricardo Clark (Eintracht Frankfurt, Dui), Clint Dempsey (Fulham, Eng), Landon Donovan (LA Galaxy), Maurice Edu (Glasgow Rangers, Sch), Benny Feilhaber (AGF Aarhus, Den), Stuart Holden (Bolton Wanderers, Eng), Jose Torres (Pachuca, Mex)

Aanval: Edson Buddle (LA Galaxy), Robbie Findley (Real Salt Lake), Herculez Gomez (Pachuca, Mex), Jozy Altidore (Villarreal, Spa).

{"title":"Nu 50x je inleg voor zege van Oranje op Canada!","titleMobile":"Nu 50x je inleg voor zege van Oranje op Canada!","odd":"50.00","url":"https://b1.trickyrock.com/redirect.aspx?pid=85963507&bid=37519&6DE=Testclick","bookmaker":{"name":"Unibet (Kambi)","id":5000,"lightIconUrl":"/dam/jcr:9e3975da-a577-48bd-9e59-8576787a688c/unibet20new20logo20large1-black.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:f8717da0-9ada-466e-af1d-adf75a1cde42/unibet20new20logo20large1.svg","iconSize":27},"image":"jcr:7b999952-83e4-4cfb-b088-54dcde5a7640","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Oranje donderdagavond in De Kuip van Canada? Unibet pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Oranje donderdagavond in De Kuip van Canada? Unibet pakt uit met een welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen