Brute overtreding kost Burdisso 'slechts' twee duels

Nicolás Burdisso is door de Italiaanse voetbalbond voor twee duels geschorst naar aanleiding van zijn woeste overtreding op Daniele Conti. AS Roma blameerde zich zaterdag door met 5-1 onderuit te gaan tegen Cagliari.

Brute overtreding kost Burdisso 'slechts' twee duels

De 29-jarige Argentijnse verdediger ging in de twintigste minuut bij een 1-1 stand met twee benen vooruit - waarvan een gestrekt - vol door op Conti die probeerde te scoren. Scheidsrechter Domenico Celi stuurde Burdisso van het veld en kende een strafschop toe aan Cagliari die door Alessandro Matri in een treffer werd omgezet.

Het slachtoffer, saillant genoeg de zoon van Bruno Conti - voormalige vedette van AS Roma en nu directeur van de Romeinse club - liep daarbij miraculeus genoeg geen beenbreuk op. De middenvelder hield een diepe wond bij zijn knie en dertig hechtingen over aan de tackle.

Na het incident toonde Burdisso direct berouw. De Italiaanse voetbalbond hield het opvallend genoeg bij slechts twee duels schorsing.

Door de schorsing mist de Argentijn de duels met Bologna en Brescia. Eind deze maand kan hij dus wel van de partij zijn als
AS Roma op bezoek gaat bij rivaal Internazionale.
Bekijk hier de tackle van Burdisso

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen