Brusselers terug bij Fortuna, Haeldermans weg

Geert Brusselers keert terug bij Fortuna Sittard. De 32-jarige verdediger maakt het komende seizoen af bij de Limburgse club uit de Gouden Gids Divisie. De oud-Fortunees staat nog onder contract bij GB Antwerpen, maar de Belgische club huurt de speler aan Fortuna. De Sittardse club hoeft echter niets te betalen, de Belgische club betaalt het salaris van de geboren Eindhovenaar.

'Geert Brusselers is iemand die de jonge spelers in onze groep beter kan maken', vertelt technisch manager Fred van Barneveld op de website van Fortuna. 'Hij beschikt over ruime ervaring en is altijd positief ingesteld. Ik ben ervan overtuigd dat hij, samen met Paul Janssen, wat meer routine en evenwicht in ons elftal zal brengen.'

Komende donderdag meldt Brusselers zich bij zijn nieuwe club. Hij is afkomstig van Ajax Cape Town, aan wie hij was uitgeleend door GBA. Daarvoor speelde hij bij twee clubs in de Verenigde Arabisch Emiraten (Al Ahli en Al Nassr), droeg hij vijf seizoenen het shirt van NAC en kwam hij een seizoen uit voor FC Den Bosch (destijds BVV Den Bosch).

Stijn Haeldermans, die onlangs ervoor koos om Fortuna Sittard te verlaten, keert terug bij SK Lommel. De 27-jarige Belgische middenvelder tekende maandag een tweejarig contract bij de club, waarvoor hij in het seizoen 1999/2000 ook al speelde. Haeldermans kwam twee seizoenen uit voor Fortuna. Hij had nog een contract tot 2005, maar vanwege de financiële perikelen mocht hij weg.

Bekijk hier al onze video's