Bruma lonkt naar de Eredivisie met oog op EK in Israël

Jeffrey Bruma stond zondag weer eens in de basisformatie van Hamburger SV-trainer Thorsten Fink. Die Rothosen speelden door het ontbreken van de geblesseerde Marcell Jansen met Bruma als linksback tegen Wolfsburg (1-1), waar de Nederlander Bas Dost in de aanval stond.

Bruma lonkt naar de Eredivisie met oog op EK in Israël

'De trainer vroeg aan mij of ik daar kon spelen en dan zeg je natuurlijk ja. Het ging wel aardig, denk ik', analyseerde Bruma tegenover Sport1. Voor de huurling van Chelsea was dit pas zijn vierde optreden in de basis bij de huidige nummer negen van Duitsland.

'Ik wil graag spelen. Als dat hier bij HSV niet lukt, dan maar bij een andere club. Ook met het oog op het EK met Jong Oranje komende zomer in Israël', aldus de geboren Rotterdammer. 'Er is interesse, maar ik heb niets concreets gehoord. Het liefst blijf ik in de Bundesliga, maar de eredivisie is zeker een optie.'

Waar de toekomst van Bruma ligt is voorlopig nog gissen. De robuuste verdediger wordt veelal in verband gebracht met de Eredivisie-clubs PSV en Vitesse. Belangrijkste criterium voor de jongeling is het vooruitzicht op speeltijd, en bij welke club dat is valt dus nog te bezien.

Een terugkeer naar Londen lijkt in dat geval zeker niet aan de orde voor de viervoudig international met het oog op speeltijd. 'Doorbreken in Londen blijft lastig. Chelsea heeft natuurlijk een topteam met topverdedigers', legt Bruma uit. 'Daartussen komen is gewoon heel moeilijk en op dit moment ook niet reëel.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's