Bruma: 'Ik was een tikkende tijdbom'

Reacties

Twee keer op rij landskampioen met PSV, een vaste waarde in Oranje en een toptransfer naar VfL Wolfsburg. Waar een complete voetbalnatie rouwt, beleeft Jeffrey Bruma (24) de beste periode in zijn nog prille voetballoopbaan. VI reisde met hem af naar Wolfsburg waar de verdediger als een wereldtopper werd ontvangen.

Bruma: 'Ik was een tikkende tijdbom'

Niet afgelopen maandag, maar vorige week al ondertekende Jeffrey Bruma zijn contract bij VfL Wolfsburg. De Duitsers betaalden 13,5 miljoen euro voor de Oranje-international en zien in hem een groeibriljantje voor de toekomst. Met een indrukwekkend gezelschap reisde de Rotterdammer van Schiphol naar de Autostadt.

De verdediger gaat uitgebreid in op zijn indrukwekkende ontwikkeling van de laatste jaren. Het is hem niet allemaal aan komen waaien. 'Ik was een tikkende tijdbom', vertelt hij over zijn eerste maanden bij PSV. 'Toen heb ik gezegd: zo kan het niet langer. Ik heb zoveel energie verloren aan duwen, trekken, schelden en al die poespas. Dat moest eruit, ik moest stabieler worden. Dat is gelukt, met dank aan een mental coach. Ze werd aangeboden door PSV. Ik ben lang, fysiek sterk, kan goed koppen en heb een  goede trap. Alles klopt wel. En toch stond ik er niet altijd.'

De verdediger wil nu beter, hoger en sneller. Hij praat als een man met een duidelijke missie. 'Ik ben de laatste jaren volwassen geworden. En ja, ik wil de allerbeste worden. Dat moet je altijd willen, dat moet je uitstralen. Maar je moet tegelijkertijd realistisch blijven. Ik moet het nu eerst hier bij Wolfsburg en het Nederlands elftal laten zien. Als dat lukt, mag ik verder dromen.'

Bruma vertrok zelf met gemengde gevoelens. In de nieuwe VI, die hier te bestellen is, legt hij uit waarom hij het zo moeilijk vond Eindhoven achter zich te laten. 'Ik had zo tien jaar bij PSV kunnen blijven.' Verder gaat hij uitgebreid in op de vraag waarom hij Wolfsburg verkoos boven grotere Europese clubs en de tranen die hij samen met zijn moeder liet op Ibiza.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.