Bruma: 'Ervaringen bij HSV hebben mij sterker gemaakt'

Jeffrey Bruma speelt zaterdag met Hamburger SV in eigen huis de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen tegen 1. FC Nürnberg. In zijn tweede seizoen bij Die Rothosen wordt van de centrumverdediger een en ander verwacht.

Bruma: 'Ervaringen bij HSV hebben mij sterker gemaakt'

'Met Mladen Petric (Fulham), David Jarolím (nog niet bekend) en Paolo Guerrero (Corinthians) zijn drie ervaren krachten vertrokken. De jongere spelers in het team moeten dit seizoen opstaan', vertelt de van Chelsea gehuurde Bruma.

'Dat geldt ook voor mij. Zeker nu Heiko Westermann naar het middenveld is doorgeschoven, moet ik in de achterhoede meer leiding geven. Ik ben daar klaar voor. Hoewel ik pas twintig ben, weet ik inmiddels wel hoe het eraan toegaat.'

De viervoudige Oranje-international is gebrand op het nieuwe seizoen. De voorbije jaargang blameerde HSV zich met de vijftiende plaats in de Bundesliga. Afgelopen zondag werd de formatie van trainer Thorsten Fink in de eerste ronde van het bekertoernooi uitgeschakeld door derdeklasser Karlsruher SC.

'Vorig seizoen zat vol met ups en downs', verhaalt Bruma. 'Maar voor mij zijn het wijze lessen geweest. Nieuwe ervaringen, zoals het knokken tegen degradatie, hebben mij sterker gemaakt. En na het misgelopen EK heb ik deze zomer voor mezelf extra hard getraind. Dat moet zich nu uitbetalen.' (Vincent Okker) Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's