Bruma en Rekik in voorselectie Oranje, Sneijder wéér niet

Jeffrey Bruma en Karim Rekik mogen hopen op een uitnodiging van Louis van Gaal. De bondscoach heeft het duo opgenomen in de voorselectie van het Nederlands elftal voor de kwalificatieduels met Estland en Andorra. Wesley Sneijder valt opnieuw buiten de boot.

Bruma en Rekik in voorselectie Oranje, Sneijder wéér niet

Bruma en Rekik (foto) vormen sinds dit seizoen het jonge centrale duo in de defensie van PSV. Hun goede prestaties vormen voor Van Gaal reden om een signaal naar de twee verdedigers af te geven. Voor Rekik is het de eerste keer dat hij de voorselectie heeft gehaald; Bruma heeft in het verleden al onder voormalig bondscoach Bert van Marwijk vier interlands gespeeld.

Andere opvallende namen zijn die van Ricky van Wolfswinkel (Norwich City) en Paul Verhaegh (FC Augsburg), die bij zijn interlanddebuut tegen Portugal (1-1) een goede indruk maakte.

Wesley Sneijder behoort opnieuw niet tot de voorselectie van het Nederlands elftal. De voormalig aanvoerder onder Van Gaal deed maandag nog van zich spreken met een doelpunt en een assist bij zijn werkgever Galatasaray. Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04) is geblesseerd. Ook Jonathan De Guzman ontbreekt. Hij was er wel bij in Portugal, maar raakte tijdens de training aldaar geblesseerd na een botsing met Dirk Kuijt en is nog herstellende van een hersenschudding.

Van Gaal heeft maar twee keepers opgenomen in zijn voorlopige selectie: Michel Vorm (Swansea City) en Kenneth Vermeer (Ajax). Oranje hervat op vrijdag 6 september de kwalificatiecampagne voor het WK met de uitwedstrijd tegen Estland. Vier dagen later staat het uitduel met Andorra op het programma.

Voorselectie Nederlands elftal:
Doel:
Michel Vorm (Swansea City), Kenneth Vermeer (Ajax).
Verdediging: Daley Blind (Ajax), Ricardo van Rhijn (Ajax), Jeffrey Bruma (PSV), Karim Rekik (PSV), Ron Vlaar (Aston Villa), Stefan de Vrij (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Joris Mathijsen (Feyenoord), Paul Verhaegh (FC Augsburg).
Middenveld: Jordy Clasie (Feyenoord), Marco van Ginkel (Chelsea), Stijn Schaars (PSV), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Georginio Wijnaldum (PSV).
Aanval: Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (Dynamo Kiev), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München), Ruben Schaken (Feyenoord) en Ricky van Wolfswinkel (Norwich City).

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen