Bruma én Bazoer toeschouwer bij verlies Wolfsburg

Werder Bremen heeft met een overwinning bij concurrent VfL Wolfsburg een belangrijke stap gezet richting lijfsbehoud. Serge Gnabry was de gevierde man (1-2).

Voor het treffen met zijn oude club zette Wolfsburg-trainer Valerién Ismaël twee vaste waardes op de bank. Jeffrey Bruma, die alleen door schorsingen dit Bundesliga-seizoen twee keer niet in de basis was gestart, was een van de slachtoffers. Ook Mario Gómez, die alleen de start van het seizoen had gemist, begon op de bank.

Het bleken geen geslaagde keuzes. Zonder Bruma bleek de defensie van Wolfsburg allerminst solide. Na achttien minuten had Gnabry met twee doelpunten Werder Bremen een mooie marge bezorgd.

Wolfsburg toonde binnen twee minuten herstel. Borja Mayoral bracht de spanning terug door op aangeven van Daniel Didavi met de borst de aansluitingstreffer voor zijn rekening te nemen. De thuisploeg had daarna de pech dat het aluminium de gelijkmaker tot twee keer toe in de weg stond.

Een half uur voor tijd kwam Gómez binnen de lijnen in de hoop een nederlaag te voorkomen. Maar de ervaren spits kon als invaller Wolfsburg niet behoeden van een verliesbeurt, waardoor de degradatiezorgen werden vergroot. Werder is in punten op gelijke hoogte gekomen met Wolfsburg, dat slechts twee punten is verwijderd van de rode streep.