Bruma blij met zevental PSV'ers in voorselectie Oranje

Reacties

Dat er liefst zeven PSV'ers in de voorselectie van Oranje voor de duels met Turkije en Spanje zitten is volgens verdediger Jeffrey Bruma goed voor de Brabantse koploper van de Eredivisie.

Bruma blij met zevental PSV'ers in voorselectie Oranje

Behalve Bruma mogen ook doelman Jeroen Zoet, Jetro Willems, Georginio Wijnaldum, Memphis Depay, Luuk de Jong en Luciano Narsingh hopen op een definitieve uitnodiging. Mogelijk zou ook Karim Rekik zijn opgenomen in de 28-koppige voorselectie van bondscoach Guus Hiddink als hij de voorbije maand niet aan de kant had gestaan met een hamstringblessure. De verdediger is wel opgeroepen voor Jong Oranje.

'Dat zegt heel veel', aldus Bruma op de PSV-website desgevraagd over de betekenis van het zevental PSV-afgevaardigden in de voorselectie. 'Dit is heel goed voor de groep en de uitstraling van de club. Bovendien denk ik dat we van toegevoegde waarde kunnen zijn. Het vertrouwen is bij ons zeer groot door de koppositie en de voorsprong van elf punten op Ajax.'

Nederland hervat de EK-kwalificatiereeks op 28 maart met een thuiswedstrijd tegen Turkije. Een zege is pure noodzaak, want Oranje bezet in Groep A de derde plaats achter Tsjechië en IJsland, met zes punten uit vier duels. Alleen de bovenste twee ploegen plaatsen zich rechtstreeks voor het EK van 2016; voor de nummer drie wacht een play-off. Op 31 maart speelt Oranje een oefenduel met Spanje; een herhaling van het nu al legendarische WK-duel van vorig jaar, toen Nederland met 5-1 won. Op 20 maart maakt Hiddink zijn definitieve selectie bekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.