Bruma baalt: 'Je moet de bal de tribune in rossen'

Reacties

PSV gaf dinsdagavond tegen ADO Den Haag de overwinning in de laatste minuut weg (2-2). Tot grote teleurstelling van Jeffrey Bruma, die zijn ploeg een gebrek aan volwassenheid verweet.

Bruma baalt: 'Je moet de bal de tribune in rossen'

De zeker lijkende winst verdween diep in blessuretrijd toen ADO-keeper (!) Martin Hansen de bal met zijn hak in het doel werkte. 'We waren niet scherp, ook niet in de afronding', legde Bruma na afloop de vinger op de zere plek in gesprek met Voetbal International. Hij doelde daarmee op de openingsfase, waarin PSV twee à drie open kansen kreeg. De 2-2 noemde Bruma 'superslordig'.

Want wat PSV in de slotfase deed, was volgens hem PSV-onwaardig. 'We hadden een paar onvolwassen momenten, maar wij zijn écht verder dan dat. Dat weet ik zeker. Je moet de bal in blessuretijd een paar keer gewoon de tribune in rossen. In plaats daarvan gaan we kappen, draaien, lijden we balverlies en wordt het drie keer levensgevaarlijk.' 

Het laatste moment van dreiging kostte PSV uiteindelijk de zege. 'Ik probeer jongens te coachen achterin, maar ik kan de bal niet voor hen wegschieten.' Dat PSV dringend behoefte heeft aan een ervaren impuls zoals Héctor Moreno ontkende Bruma. 'We hebben ervaren spelers genoeg, maar ook die kunnen wel eens een onvolwassen momentje hebben.' (Dolf van Aert)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.