Bruins: 'Zo winnen als Willem II wil ik best'

Reacties

VI belicht elke week de drie ploegen die de ranglijst sluiten in Onder de Streep. Bij Excelsior daalt de stemming met de week. Voor gelegenheidsaanvoerder Luigi Bruins maakt het niet uit hoe zijn ploeg de punten binnensleept.

Bruins: 'Zo winnen als Willem II wil ik best'

De druk en de spanning neemt toe in de onderste regionen. En dat is zeker in Rotterdam te zien. Het ooit zo gemoedelijke en sympathiek gevonden Excelsior worstelt met gevoelens. In het veld, waar spelers hun frustraties amper de baas kunnen en buiten het veld, waar supporters zich roeren. Tijdens het duel met Willem II (0-2) waren de spreekkoren hoorbaar, er waren zelfs ongeregeldheden op de Robin van Persie-tribune en er was een rode kaart voor Danilo Pantic na een schandalige overtreding op Darryl Lachman. Het is niet des Excelsiors. Maar de pijn en de zorgen zitten diep.

Bruins, aanvoerder bij afwezigheid van de uitgevallen Ryan Koolwijk en de geschorste Jurgen Mattheij, denkt dat er desondanks nog genoeg vertrouwen is. 'Zeker wel. Dat we het moeilijk hebben, is duidelijk. Een dag na de 4-0 bij Heracles hebben we bij elkaar gezeten. De trainer heeft zijn zegje gedaan, we hebben de koppen bij elkaar gestoken. Wat willen we? En hoe gaan we het doen? Deze nederlaag is daarom juist een nieuwe klap.'

De 29-jarige middenvelder laat desgevraagd weten dat er ook nog geloof is in trainer Mitchell van der Gaag. 'Die vraag stellen mag, mijn antwoord is duidelijk: absoluut wel. We doen dit met z'n allen. Het is niet fair tegenover de trainer hem daarvan de schuld te geven. Ik zie geen enkele reden om te twijfelen, iedereen is blij met de trainer. We moeten punten pakken. Met elkaar.'

Alles staat voor de Rotterdammers in het teken van punten pakken. 'Als ik zie hoe Willem II hier wint bij ons… Ik wil best winnen zoals Willem II dat deed. Zou ik echt geen probleem mee hebben', aldus Bruins.

De huidige nummer zeventien wil het hoe dan ook niet laten aankomen op het laatste competitieduel. 'Dat lijkt me niet, nee. Natuurlijk weet ik welke wedstrijd dan op het programma staat.' Op de slotdag gaat Excelsior op bezoek bij ADO Den Haag, waar de trainer van vorig seizoen in Kralingen – Fons Groenendijk – inmiddels aan de slag is. Met de stand van nu is dat een ultieme kelderkraker met een levensgroot belang.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.