Bruins Slot, Schoenaker in nieuwe bestuursraad Ajax

Oud-trainer Tonny Bruins Slot en oud-voetballer Dick Schoenaker zijn de nieuwe kandidaten voor de bestuursraad van Ajax die de ledenraad en het bestuur moet vervangen. De overige kandidaten voor het college waren al bekend: Hennie Henrichs (voorzitter), Jan Buskermolen, Hein Blocks en Cees Vervoorn.

Bruins Slot, Schoenaker in nieuwe bestuursraad Ajax

Het zestal wordt op woensdag 21 december tijdens de Algemene Leden Vergadering voorgedragen. Eerder behoorden Cees van Oevelen en Ruud Suurendonk ook tot de zes kandidaten, maar zij trokken zich terug. Bruins Slot en Schoenaker vervangen hen.

De bestuursraad is in Amsterdam in het leven geroepen ter vervanging van twee bestuursorganen: de ledenraad en het driekoppige bestuur. De voor te dragen bestuursraad bestaat nu uit zes personen. Er zal een zevende lid worden toegevoegd als het college in functie is. Door de tijdsdruk bleek dat nog niet mogelijk. Bruins Slot en Schoenaker zijn beiden geestverwanten van Johan Cruijff. Bruins Slot was zelfs jarenlang zijn assistent-trainer bij Ajax en FC Barcelona. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's